Про мотивацію найкраще свідчить кількість влучних запитань, які ставить кандидат під час співбесіди — це означає, що він попередньо дізнався про компанію та проєкт. Критерії відбору стали наближеними до загальносвітового розуміння. Варто пам’ятати — кандидат, який не має практичного реального досвіду роботи, не може вважатися Junior, таких ми відносимо до рівня Intern з відповідними фінансовими очікуваннями.

Навички критики (review) передбачають розуміння принципів об’єктивності, вміння давати оцінку та ставити правильні питання. Також іноді треба запропонувати інші варіанти вирішення поточних проблем. Вміння вести документацію допоможе інформативно та доступно описувати певну інформацію.

Створити сповіщення про вакансії

Quality Assurance engineer – це фахівець із забезпечення якості, діяльність якого спрямована на поліпшення процесу розробки ПЗ, запобігання дефектів і виявлення помилок в роботі продукту. Важливо розуміти, чим цікавиться кандидат поза роботою, оскільки людина має зберігати work-life balance, дотримуватися графіків і таким чином не доводити себе до професійного вигоряння. Якщо співбесіда відбувається на конкретний проєкт, то рекрутерам бажано дізнатися і про хобі, уподобання людини. Це допоможе зрозуміти, наскільки їй буде комфортно в команді. Заголовок у резюме має збігатися з роллю, на яку ви подаєтесь. Наприклад, якщо шукаєте роботу Manual QA Engineer, то не пишіть у заголовку щось інше.

  • У компанії зазначають, що резюме має відповідати вимогам позиції й містити релевантний досвід.
  • Оскільки більшість співбесід тепер відбуваються онлайн, важливо дбати ще про бекграунд і відсутність зайвого шуму під час співбесіди.
  • Заголовок у резюме має збігатися з роллю, на яку ви подаєтесь.
  • В цьому бачу плюс для кандидата/ки, адже оцінювання перспективи потенційної співпраці відбувається з обох сторін.
  • Серед технічних навичок, крім загальних та специфічних технологій, потрібно знати теорію тестування, яка надасть уже відомі та перевірені часом способи вирішення класичних проблем.

Тобто фактично продемонструвати конкретні кроки, зроблені на шляху до позиції джуніора. Для посади Junior DevOps спеціаліст повинен мати рік комерційного досвіду, знати Docker, Kubernetes, AWS Console, а також мати досвід з Git та Bash Scripting. Junior Python Developer варто звернути увагу на роботу з базами. Важливо розібратися, як працюють реляційні бази, чим вони відрізняються, оскільки різні задачі потребують використання різних інструментів. Найпопулярнішим нині є PostgreSQL, також часто можна помітити MySQL, SQLite. Junior JavaScript Developer повинен розуміти принципи роботи вебзастосунків, знати та вміти використовувати HTML-теги, зображати текстову інформацію, таблиці, списки, працювати з формами.

QA Engineer

По-друге, тестувальники розділилися на мануальщика – які перевіряють код вручну – і автоматизаторів – які пишуть Автотест. QA повинен точно розуміти, в який момент за справу візьметься тестувальник, і встигнути підготувати до цього часу план тестування, тестову документацію, https://wizardsdev.com/ тестове оточення. Тестувальник знає, як система працює, де вона не працює, і де працює не так, як задумано. Він вміє визначити, чим викликана помилка, або хоча б знає, де це шукати. Наприклад, влітку бували випадки, коли хлопці виходили на відеоконференцію без футболок.

Ми поговорили з айтішниками з GlobalLogic та розпитали про їхні будні. Обирайте цікаву професію та переглядайте відео за посиланням. Замовник спілкується з кінцевими користувачами й на основі цього формує вимоги, які вказують розробникам, як створити продукт, а тестувальникам — як перевірити, чи розробили саме те, що треба. При цьому очікування від продукту у замовника та кінцевих користувачів можуть різнитись, що є додатковим викликом. Команда NerdySoft зараз працює над розробкою системи документообігу в сфері іпотечного кредитування, щоб покращити процес надання послуг користувачам. На даному етапі цей продукт в продакшені для першої хвилі користувачів та проходить фазу покращень перед публічним продакшеном та продажем іншим користувачам.

Особисті і ділові якості

Junior-спеціаліст має знати, як писати читабельний код, а ще розуміти базові принципи програмування, поняття рефакторингу та чому потрібно писати чистий код. Щодо баз даних, то основними критеріями є початкові знання у нормалізації БД, qa engineer вакансии індексації для прискорення пошуку, написанні нескладних запитів. Junior Java Developer має знати синтаксис Java 8, орієнтуватись в об’єктноорієнтованому та функціональному програмуванні, розуміти List, Map, Set, Queue, Array тощо.

junior qa engineer обовязки

У цьому розділі ми зібрали мови програмування, інформацію про які надала лише одна або дві компанії. Junior .NET Developer має знати мову програмування C# та платформу .NET (.NET Framework 4.x, .NET Core). Частково знати Front-end (зокрема, Angular) та розуміти принципи ООП та databases. Вміти писати та застосовувати юніт-тести, розробляти ASP.NET Web API та MVC вебзастосунки, взаємодіяти з базами даних як із ADO.NET, так і Entity Framework. QA Engineer, які мають певну спеціалізацію — наприклад Automation або Performance testing, — до вказаної компенсації можуть додати 20-30%.

Робота Junior qa engineer

Майте на увазі, що через емоційне навантаження інтерв’ю спершу можуть видатись складними. Тому не переймайтесь невдалими першими співбесідами — це теж навичка, яку потрібно розвивати. Наші системи виявили незвичайну активність у вашій комп’ютерній мережі.

junior qa engineer обовязки

У розділі summary мають міститися ті технології, за якими кандидат має впевнені теоретичні та практичні знання. Цікава добірка.в той же час, страшенно засмучує частина про «критерії відбору». Де в певних компаніях заміксували вимоги як от зовнішній вигляд (неприпустимість для будь-якого відео дзвінка — відсутність одягу), так і можливість долучитися з автівки чи кав’ярні. В цьому бачу плюс для кандидата/ки, адже оцінювання перспективи потенційної співпраці відбувається з обох сторін. У компанії є програма Juniors Hiring Program, яка дає змогу кандидатам з мінімальним досвідом або взагалі без досвіду, але з великим потенціалом, отримати необхідні знання та практичні навички, працюючи з ментором на проєкті. На вакансії, створені під цю програму, часто розглядають кандидатів без комерційного досвіду, достатньо спеціалізованих курсів.

Також бажано, щоб резюме не було задовгим — однієї, максимум двох сторінок цілком достатньо. Якщо компанія міжнародна, резюме ліпше писати англійською. Також Junior Ruby Developer має базово знати типи й конструкції мови програмування та ООП, реляційні бази даних і SQL.

Робота Junior qa engineer Україна

Зокрема, важливо визначити, наскільки він комунікабельний і що його мотивує в роботі (очікування від компанії/проєкту, з якими технологіями хотів би працювати). Звісно, багато залежить від конкретної позиції та вимог до кандидата. Ми звертаємо увагу на те, чи людина проактивна, самостійна, готова брати відповідальність, вміє виходити з кризових ситуацій і розв’язувати проблеми, а не просто перекладати їх на свого керівника. Залежно від того, як відповідає кандидат, можна зробити певні висновки. Якщо у вас немає комерційного досвіду, в EPAM радять показати інформацію, яка б підтвердила тяглість намірів і мотивацію стати джуніором в ІТ. Наприклад, зазначити проходження відповідних навчальних курсів, програм, стажувань, посилання на ресурси, які допомогли здобути базову освіту чи практичний досвід.

Сторінка перевіряє, чи це ви надсилаєте запити, а не робот. Важливими є прагнення до навчання та допитливість, бажання розв’язувати складніші задачі. Під час спілкування для компаній важливі вмотивованість і проактивність кандидата. Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. Спробуємо розібратись в деталях на прикладі великої компанії. Більш детально про критерії відбору кожної з компаній — далі у матеріалі.

Tags:

No responses yet

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir